Park Zuytwillemsvaert bereikt hoogste punt

By 28 oktober 2019Zuytwillemsvaert

Een mooi moment voor Park Zuytwillemsvaert: op 3 oktober bereikte het bijzondere bouwproject het hoogste punt. Om dit te vieren hesen Jack Corten (algemeen directeur Bouwbedrijven Jongen) en Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg) twee vlaggen op het dak. Bovendien werden alle werkmannen en -vrouwen getrakteerd op een heerlijke puntzak friet.

Het is een mijlpaal binnen het bouwproject dat in december 2018 van start is gegaan. Park Zuytwillemsvaert ligt aan de Werthaboulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha Brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond.

Nieuwbouwproject
Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid-Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s.

In de 1e fase van het project worden vijf appartementencomplexen met 135 huur- en 28 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd.

Verkoop van start
Inmiddels zijn 22 koopappartementen en 6 grondgebonden woningen verkocht. De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag, de 2 torens van 48 appartementen maar ook de 2 lagere torens zijn dan op hoogte. Tevens is gestart met de afbouw.