Weert, de poort van Limburg

Weert nodigt je uit om mee te genieten van de gezelligheid, het sfeervolle winkelhart, de vele evenementen, de fraaie natuur en natuurlijk van de heerlijke Weerter vlaai!

Weert ligt omgeven door prachtige natuurgebieden op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Een gezellige Midden-Limburgse stad met bijna 50.000 inwoners, direct aan de A2/E25. Door de Zuid-Willemsvaart en door het Intercitystation is Weert over water en per spoor goed bereikbaar… en altijd dichtbij. Wie vanuit Weert een uitstapje naar België wil maken, kan dat zelfs te voet doen en Duitsland ligt op een steenworp afstand. Misschien is het wel deze unieke ligging die Weert dat spe­ciale karakter geeft en zo gastvrij maakt.

De Weertenaren willen de bezoekers aan de stad graag laten meegenieten van de gezelligheid, de cultuur, de tradities en de folklore. De Weerter binnenstad ‘borrelt’ het hele jaar door van de evenementen. Zomaar een willekeurige greep:

Elke laatste zondag van de maand is het Weerter Winkelzondag en het laatste weekend in september is op maar liefst zeven pleinen in de stad een enorme en gezellige kermis. Je bent en voelt je het hele jaar door welkom in deze gezellige stad!

Van alle markten thuis

Weert is een veelzijdige stad met alle voorzieningen die je je wenst. De historische binnenstad beschikt over een breed aanbod aan winkels en een ruim winkelcentrum. Ideaal om een dagje te shoppen. Het gemeentelijk museum en de monumentale Sint Martinuskerk trekken bezoekers uit alle windrichtingen. Ook op het gebied van horeca heeft Weert veel te bieden: verrassende restaurants, brasserieën en cafés. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen dankzij een theater, bioscoop en diverse culturele broedplaatsen.

Uitstekende bereikbaarheid

Weert is uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De stad ligt namelijk direct aan de A2. Ook beschikt Weert over een intercitystation.

Scholen

Met maar liefst drie middelbare scholen en verschillende basisscholen in wijken en dorpen kent de gemeente Weert meer dan voldoende onderwijsmogelijkheden. Door het intercitystation in Weert ben je bovendien zo in Eindhoven en Roermond om andere onderwijsinstellingen te bezoeken.

Medisch

Van huisartsen tot therapeuten, apotheken en een ziekenhuis; Weert vervult een centrumfunctie voor de regio.

Groen

Met veel trots draagt Weert de titel ‘Groenste regio van de wereld’. Prachtige wandel- en fietspaden leiden door een afwisselend landschap van dichte bossen en weidse graslanden.